Aanbod daguitstappen

Daguitstap in Bilzen

In Bilzen en omgeving kan je een biesonder boeiende daguitstap maken. Je kan ervoor kiezen om je uitstap te voet, met de fiets, met de toeristische shuttle of met je eigen vervoer te doen.

  • huur toeristische shuttle: 110 euro (max. 49 personen)
  • huur fiets: 10 euro
  • huur elektrische fiets: 25 euro

Onze mogelijkheden:

Voormiddag   
09.30 uur: ontvangst met koffie & Bilzerse taart
10 uur: stadswandeling in Bilzen
11 uur: bezoek aan Alden Biesen
13 uur: middagpauze

prijs: 11,50 euro/persoon
gids: 30 euro (max. 25 deelnemers/gids)

Middagmaal
verschillende formules mogelijk. 

Namiddag (keuze uit onderstaande programma’s)
1. Recreatief Bilzen: fietsen of wandelen
Fietsen langs de kastelen van Bilzen via het fietsroutenetwerk of wandelen langsheen de bewegwijzerde routes van de landschapswandelingen. U kunt zelf kiezen of u al dan niet een gids wil hebben.
Duur: 3u

prijs:
met gids: 90 euro

2. Haspengouw
Toeristische rondrit met eigen autobus door de Haspengouwse fruitstreek met een bezoek aan de abdij van Colen, bekend om het reliekschrijn van de Heilige Odilia en de koorstoel van de Heilige Lutgart.
Duur: 3u

prijs:
inkom abdij: 1,50 euro/persoon
gids: 90 euro

3. Wijnkasteel Genoelselderen
Vanuit Bilzen kunt u te voet, per fiets of met de toeristische shuttle naar het wijnkasteel in Genoelselderen. Op dit romantische wijndomein wandelt u door het park met eeuwenoude gebouwen, zeldzame bomen, een rozentuin, een proeftuin van 20 verschillende druivenvariëteiten en de grootste wijngaarden van België. De familie van Rennes leidt u ook door het pershuis en de diverse wijnkelders en laat u proeven van hun heerlijke kasteelwijn.
Duur: 2u

Prijs:
inkom wijnkasteel: 5 euro/persoon
gids: 60 euro (max. 30 deelnemers/gids)

4. Grotten van Kanne
De mergelgrotten van Kanne zijn zeker een bezoekje waard. Tijdens uw bezoek treft u hier een doolhof van gangen aan. U vindt er op de wanden fascinerende afbeeldingen van prehistorische monsters en Middelnederlandse teksten die een heel nieuwe betekenis aan graffiti geven. Maar er is nog meer: een tentoonstelling van het blokwerkersmateriaal toont hoe de mergelblokken werden bovengehaald, we bezoeken een ondergrondse champignonkwekerij en u kunt ook zien waar ontelbare flessen van het bekende Grottenbier rijpen.
Duur: 2u

Prijs:
inkom grotten: 5.50 euro/persoon

5. Bezoekerscentrum De Brug
Het belevingscentrum De Brug in Vroenhoven neemt je op sleeptouw door 2 verhalen: het begin van de Tweede Wereldoorlog en de wereld van kanalen en binnenvaart.
Duur: 2u

Prijs:
Inkom: € 6/persoon
Gids: € 60/groep (max 30 deelnemers/gids)

6. Fort Eben-Emael
Bezoek vanuit Bilzen ook het Fort Eben-Emael. Een handvol Duitse parachutisten schakelde op 10 mei 1940 dit sterkste fort van België uit. Vandaag is het gigantische complex terug tot leven gebracht. U ontdekt er de keuken, de slaapzalen, de ziekenboeg, de douches en zoveel meer, allemaal zoals het er oorspronkelijk uitzag. Meer dan 75 mannequins en speciale geluidseffecten reconstrueren het dagelijkse leven in dit imposante fort.
Duur: 2u

Prijs:
bezoek fort: 8 euro/persoon (met een minimum van 120 euro)

Avond
Bilzen Mysteries
Een mysterieus kasteel. 800 jaar geschiedenis en geheimen. De avond valt, Alden Biesen komt tot leven. Zet je tablet aan en stap mee in het verhaal! Ontmoet de ridders op hun kruistocht, aanhoor de donderpreek van Paus Honorius III en laat je betoveren door dansende nimfen. Maar opgepast voor de draak! Alden Biesen brandt en herrijst als een feniks uit zijn as.

Klaar voor een betoverende tijdreis? Volg de Heer van Biesen! Deze zonderlinge figuur, meesterlijk vertolkt door acteur Jan Decleir, is 80 minuten lang jouw virtuele gids. Hij verklapt je alle geheimen van zijn sprookjesachtige kasteeldomein. Ongeziene beeld-, klank- en lichteffecten brengen al je zintuigen in vervoering en maken van het verleden een wonderlijke beleving.
Duur: 80 minuten

Prijs:
www.bilzenmysteries.be