Beleef Jazz Bilzen

Beleef Jazz Bilzen

Jazz Bilzen is terug van nooit helemaal weggeweest. Het legendarische festival dat Bilzen van 1965 tot 1981 wereldwijd op de kaart zette, komt via ‘The Legend’ opnieuw tot leven in haar geboortestad.

Meetingpoint
In het historische Oude Stadhuis op de Markt snuif je de sfeer op van Jazz Bilzen. De absolute blikvanger is een reeks prachtige festivalaffiches. Op de touchscreen ontdek je leuke feiten en weetjes. Een ideale startplek om je festivalkriebels te voeden.

 


De Demer Walk

Deze audio-app loodst je langs de gedenkwaardige plekken van Jazz Bilzen : de (gescheiden) camping, de eerste backstage, de graffititoren waar streetartists hun festivalimpressies op achterlieten... Luister naar muziekfragmenten, interviews met artiesten en verhalen van Bilzenaren, bezoekers en vrijwilligers.
Download de app hier: 

Ever Meulen’s beeldenpark
In Park Haffmans herinneren levensgrote beelden van muzikale helden aan de muzikale rijkdom van Jazz Bilzen. Bij sommige sculpturen, die van de hand zijn van de voormalige Humo-graficus, ontbreekt het gezicht... dat jij kan invullen. Een unieke kans om zelf even in de schoenen van de sterren te stappen.

Jazz Bilzen-boek
Een vlot leesbaar boek over de ‘moeder van alle festivals’. ‘Jazz Bilzen, tijd voor muziek (en veel meer …)
1965 - 1981’ is een prachtig boek dat vol anekdotes, foto’s, interviews en publiciteitsmateriaal staat, biedt de lezer een beeld van wat Jazz Bilzen heeft betekend.