Ever Meulen's Beeldenpark

Ever Meulen's beeldenpark
 

Park Haffmans heeft een bijzondere plaats in het hart van de Bilzenaars, niet in het minst omdat het Jazz Bilzen-podium er de laatste drie edities halt hield.

Hier wordt het mythische muzikale verleden van de stad herdacht met levensgrote beelden van muzikale helden. De sculpturen zijn gebaseerd op tekeningen van Ever Meulen, de godfather van de ‘Klare Lijn’ die z’n sporen verdiende als huistekenaar van Humo. Voor z’n ontwerpen liet hij zich inspireren door het swingende tijdperk van Jazz Bilzen, het muzikale hart van de stad en de beleving van de hedendaagse pop- en festivalcultuur. De geknipte man voor de job trouwens: muziek is de rode draad door heel zijn carrière.

Als jonge illustrator gaf hij mee schwung aan de Belpop-scene en de hedendaagse popcultuur schemert voortdurend door in zijn werk. Zijn beelden in het Haffmanspark wekken het Jazz Bilzen-tijdperk perfect tot leven. Alleen ontbreekt van sommige het gezicht… Dat geeft bezoekers de kans om even in de schoenen van de sterren te schuiven en zélf een keer op Jazz Bilzen te staan. Wedden dat zo’n foto je gegarandeerd veel likes op Facebook oplevert?

Praktische info:
  • Gratis toegang
  • Locatie: Park Haffmans, Parklaan, Bilzen-centrum
  • Dagelijks geopend