Routes groene wagentjes Alden Biesen

Routes op Bilzers grondgebied

Deze routes brengen je langs de mooiste plekjes in Groot-Bilzen.  Je maakt kennis met het afwisselend landschap. Bilzen is immers gelegen op de grens van     Kempen, Maasland en Haspengouw.  In de omliggende dorpen vind je dan ook een afwisseling van open velden, uitgestrekte bossen, natuurgebieden, weilanden en holle wegen.  Het golvend reliëf garandeert op talrijke plaatsen prachtige panorama’s. 

Om Bilzen te verkennen kan je kiezen uit de volgende formules. Scan de QR-code om de route op je smartphone te bekijken of klik op de foto om de route te bekijken.

Routes van 1 uur
1. Alden biesen - Bilzen - Alden Biesen (rijtijd +/- 35 minuten)

 

2. Alden Biesen - Rosmeer - Alden Biesen (rijtijd +/- 45 minuten)

 

Routes van 2 uur
1. Alden Biesen - Bilzen - Munsterbilzen - Alden Biesen (rijtijd +/- 100 minuten)

 

2. Jazz Bilzenroute: Alden Biesen - Bilzen - Munsterbilzen - Bilzen - Alden Biesen (rijtijd +/- 90 minuten)

 

3. Bloesem- en fruitroute: Deze route doorheen de fruitstreek is zeker aan te raden tijdens de bloesemperiode. Deze bloesem- en fruitroute loodst je langs de mooiste bloesemplekjes van Bilzen en omstreken. (rijtijd: 90 minuten)

 

 

4. Kastelenroute
Duur: 2 uur (rijtijd +/- 2 uur)

Deze route laat je passeren via rijkelijk Haspengouws erfgoed. Na een kennismaking met de landcommanderij Alden Biesen, rij je naar het Wijnkasteel van Genoelselderen. Met zijn 22 ha is Genoelselderen het grootste wijndomein van België. Ook op de route ligt het pittoreske kasteeldorp ’s Herenelderen waarvan het dorpsgezicht wordt bepaald door de laatgotische Sint-Stefanuskerk. Wat verder staat het waterkasteel van Renesse.