Verborgen pareltjes

Verborgen pareltjes in Bilzen

Waterburchten, kasteeldomeinen, prachtige landhuizen… De adel drukte eeuwenlang haar stempel op deze regio. Parel aan de kroon is uiteraard de imposante Landcommanderij Alden Biesen.

Torenspitsen, dikke muren en ridderlijke sages schoten eeuwen geleden ook op andere plaatsen in Bilzen uit de grond.

Kasteel van Schoonbeek
Sprookjesachtig kasteel in privébezit maar laat dat er je niet van weerhouden om even langs te wandelen of fietsen (tussen knooppunt 105 en 106).

Beeld je in dat dit ooit een versterkte kasteelhoeve was, beschermd door moerassen en een slotgracht. Minuutje over? Tel er de bomen in de indrukwekkende platanendreef.

Kasteel Groenendaal
Majestueus. Verscholen in een prachtig stukje natuur doet dit landelijk kasteel je verbeelding meteen op hol slaan. Ook hier kan je alleen maar dromen van wat er zich aan de binnenkant afspeelt.
De ideale bezigheid tijdens een picknick aan het water (tussen fietsknooppunten 67 en 504). Een bezoek aan kasteel Groenendaal sluit aan op de wandeling "Verborgen Moois".

Kasteel Edelhof en De Remise
In De Remise, de voormalige dienstgebouwen van kasteel Edelhof, zijn nu een horecazaak en het bezoekerscentrum De Landschapsruiter gevestigd.  Je wordt er op attractieve wijze voorbereid op een wandeling door het dorp en het Munsterbos.