Wijn en bubbels

Wijnkasteel Genoelselderen
Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude Romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst, ligt het enige wijnkasteel van België. Dat is niet toevallig aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. Je waant jezelf hier even in Frankrijk. Het wijnkasteel van Genoelselderen is omgeven door zo'n 20 ha wijngaarden. De wijn die hier geproduceerd wordt kan moeiteloos concurreren met de Franse topwijnen. De mergelondergrond in Riemst is vergelijkbaar met die van de klassieke Franse wijnstreken en het klimaat stemt overeen met dat van de Bourgogne 100 jaar geleden.

Dit gecombineerd met de hoge kwaliteit van de wijnranken en de intensieve zorg van de familie Van Rennes staan garant voor een topwijn die in de beste Belgische restaurants geserveerd wordt. Na reservatie krijgen groepen een rondleiding in de proeftuin, het pershuis en de wijnkelders. Tevens maak je kennis met de activiteiten in de wijngaard.

Te verkrijgen bij Toerisme Bilzen:

  • Chardonnay Blauw (witte wijn) 75cl: 16 euro
  • Chardonnay wit (witte wijn) 75 Cl: 12 euro
  • Rosé Parel 75cl (rosé wijn): 23 euro
  • Zwarte Parel (mousserend) 75cl: 19,50 euro
  • Zilveren Parel (mousserend) 75cl: 27,50 euro

Wijndomein Schorpion

Op een zuiderhelling in Vliermaal, het hart van de Zuid-Limburgse fruitstreek, ligt domein Schorpion. Deze wijngaard is hoofdzakelijk beplant met Chardonnay en Pinot-Noir, de druivenvariëteiten waarvan de beste champagnes gemaakt worden. Verder staan er ook Pinot Blanc en Auxerrois.
Domein Schorpion produceert Haspengouwse wijn onder de 'Gecontroleerde Oorsprongsbenaming' maar uniek is de productie van lokale mousserende wijn.

Te verkrijgen bij Toerisme Bilzen:
Brut Goud 37,5 cl: 10 euro
Glas: 3 euro

 Wijndomein Vlijtingen

 Gemaakt van 100% handgeoogste druiven van het perceel in Ellicht, afkomstig van Wijnstokken met ondergrond van leem met diepe mergellagen.

Te verkrijgen bij Toerisme Bilzen:

Chardonnay: 14 euro

Blanc de Blancs: 19 euro