Fietsen

Trap eens door in Bilzen

Rappe trappers of peddelende pedaleurs: in Bilzen loopt het nooit spaak. Je hart gaat er sneller slaan. Dat ligt niet alleen aan je fietstempo. De veelzijdigheid van de Limburgse natuur toont zich hier van haar allermooiste kant. Kruip in het zadel, glij door het landschap en laat Bilzen je met elke pedaaltrap in vervoering brengen.

 

Stad van de Fiets

De Renewi Tour, de Ronde van Limburg, de Flanders Gravel, de Ster van Zuid-Limburg … Allemaal passeren ze maar wat graag in Bilzen. Dit is de thuisbasis van verschillende fervente fietsclubs, waaronder de mythische Fluitende Sepappen. Inderdaad, soms is wielrennen pure poëzie. Zeker in de Stad van de Fiets. Die titel draagt Bilzen vol trots, als een o zo gekoesterd truitje van een held uit het peloton.

 

 

 

Fietsroutes op jouw maat

Je hoeft trouwens geen conditie à la Lotte Kopecky of Remco Evenepoel te hebben. Ook zonder gladgeschoren kuiten loopt het hier op wieltjes. Uiteraard doorkruist het megapopulaire fietsroutenetwerk Bilzen. Plan zelf een traject of beter nog: vraag de medewerkers van de Toeristische Onthaalcentra om advies. Dat kan via mail, chat, telefoon of face-to-face. Een andere mogelijkheid zijn de uitgestippelde én gratis fietsroutes ‘Langs kunst en kastelen’ en ‘Langs kastelen en door het Nationaal Park’. Wie bij uitbreiding Haspengouw wil verkennen, kan een van de fietskaarten ‘Van bloesem tot oogst’ of ‘Het rijke verleden’ kopen voor een luttele 3 euro per stuk.

 

 

Uitgebreid assortiment

Ook op het vlak van fietsvoorzieningen zit het helemaal snor in Bilzen. In Fietsfabriek 3740, op een boogscheut van het station, worden fietsen en e-bikes verhuurd, alsook inclusieve toestellen, waaronder een driewieler, duofietsen en een rolstoelplateaufiets. Fietsfabriek 3740 is voorts het vertrekpunt van een route die voor iedereen toegankelijk is. Een e-bike huren is eveneens mogelijk in het Toeristisch Onthaal in Alden Biesen, het hele jaar door zelfs.

 

 

 

Van trekpleister tot trekpleister via de knooppunten

Een fietsweekend in Bilzen, het klinkt ronduit fantastisch. Maar mis ik dan geen kleppers qua fietsbeleving? Integendeel: via het routenetwerk ben je in een wip in Bokrijk om door het water te fietsen of om hoog en droog door de boomkruinen te zoeven in Bosland.

 

 

 

 

Van al dat trappen word je moe. Dat is maar goed ook. Want in Bilzen zijn er genoeg oergezellige fietscafés om even uit te blazen. En daarna … Op naar de volgende bestemming!

Bilzen draait om jou!

OvernachtenEten en drinkenZien en doen

Stel je een stad voor die bruist van het goeie leven, omringd door de natuur en vol van mogelijkheden voor iedereen. Zo'n stad is Bilzen. Van kleine fijne ontdekkingen tot grootse avonturen, hier beleef je de zomer op zijn best!

Bekijk het zomerprogramma!