Kunstkijkers

Kunstkijkers - een ontdekkingstocht langs verbazingwekkende vitrines

Bilzen-centrum

Kunstkijkers maakt van het centrum één groot artistiek circuit waarop heel wat te ontdekken valt, ook in het Park Petry. Een creatief wandelcircuit verbindt alle werken. Dit jaar zijn er ook 2 prachtige groepstentoonstellingen in Hoeselt en Riemst. Ook hier zijn meer dan 20 talenten te ontdekken. Dus neem je fiets of auto en verruim je creatieve uitstap. De deelnemers en locaties kan je ontdekken in deze folder. Naast een boeiende belevenis vallen er tal van prijzen te winnen. Met dit initiatief laten we lokale kunstenaars naar buiten treden. Door hun werken in de vitrines van de winkels te plaatsen en te presenteren leert een groter publiek hen kennen. Iedereen kan op een laagdrempelige manier van hun kunst proeven. Als je interesse hebt in werk van één van de exposanten kan je hen vrijblijvend contacteren via de gegevens in de folder (download hier of rechts onderaan).

Ook voor de handelaars is het initiatief een leuke manier om hun zaak in de kijker te zetten. Iets interessants gezien in de etalage? Steun onze lokale handelaars en wandel eens binnen om de nieuwe collecties te ontdekken! Jouw lokale aankopen worden enorm gewaardeerd! Geniet tussendoor van een lekker hapje en drankje en maak er een geslaagde dag van!

Een mooie aanvulling van Kunstkijkers is Atelier in Beeld. Dit is het grote open atelierweekend
voor beeldende kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. De ideale manier om lokale ateliers te ontdekken.
Atelier in Beeld focust tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei op het werkproces van de kunstenaar en de ontmoeting met het publiek in zijn of haar habitat. Meer ateliers en informatie kan je ontdekken via: www.atelierinbeeld.be

WIN!

Welke combo van kunstenaar en handelaar bleef jou het meeste bij? Hoeveel werken worden in totaal tentoongesteld in Bilzen, Hoeselt en Riemst? Laat het ons weten via het wedstrijdformulier en maak kans op:

  • Cheque ter waarde van 500 euro, te spenderen bij één van de kunstenaars
  • 50x digitale geschenkkaart ter waarde van 25 euro

De brochure met het wedstrijdformulier kan je vinden op deze pagina (rechts onderaan) of bij de deelnemende handelaars, CC De Kimpel en de Toeristische Onthaalcentra van Bilzen, Hoeselt en Riemst.

Deponeer het ingevulde formulier vóór 1 juni in de speciale brievenbus aan het Oud Stadhuis op de Markt.

Organisatie

cultuurcentrum de kimpel

Eikenlaan 25
3740 Bilzen

Wanneer

Van do 28 april 2022 tot di 31 mei 2022, dagelijks

Evenementen - Locatie

Bilzen-centrum

Prijs

Gratis