Montepertini wijnen

Waar het water klotst. En de eerste druiven rijpen. Hier woont en werkt de familie Celli. Hier leven ze hun droom.
Vol passie. Met visie. In dit vlakke Limburgse landschap bouwen zij hun Italiaanse berg: Montepertini

Montepertini-wijnen

Chardonnay, Pinot Gris, Blanc en Noir. Ze kregen allemaal een stekje in de wijngaard van Fabio en Laura Celli. De keuze voor deze druivensoorten is geen toeval. Ze passen uitstekend bij het terroir en het Belgische klimaat. Samen goed voor 15.000 stokken en ruim 20.000 flessen Montepertini-wijn. Ontkurk de flessen en proef het verhaal!

Tip: klik op de flessen om de informatie fiche te ontdekken.


De eerste Montepertini-wijn is de Montepertini Allegro Pinot Blanc 2021. Deze wijn laat de rijke aroma's uit het glas springen en heeft een heerlijk strakke mineraliteit. De druiven voor deze Pinot Blanc zijn afkomstig van de wijngaard Montepertini, gelegen in Eigenbilzen.

 

 

De Montepertini Brut Symfonia is een wijn die zowat alle zintuigen prikkelt dankzij de combinatie van Chardonnay (60%), Pinot Noir (30%) en Pinot Blanc (10%). De wijn is fris, strak en fruitig van smaak met een gebalanceerde afdronk.   

Te koop bij Toerisme Bilzen. Fles: 23,50 euro

 

 

Liever een romige smaak? Dan is de Allegretto Pinot Blanc Barrique de perfecte match. De volfruitige en romige smaak maakt van deze Pinot Blanc een unieke wijn. Dankzij de rijping op oude wijnvaten uit Bourgogne is een subtiele houttoets gegarandeerd. Geniet van bloemige aroma's met een toefje boter.  

 

 

 

De sierlijke wijn Adagio Chardonnay Barrique bewaart het perfecte evenwicht dankzij delicate aroma's van bloesem, citrustoetsen, kamille en munt met een vleugje geroosterde amandel en hazelnoot. Deze intense frisse smaak mag niet ontbreken tijdens het picknicken met een kaasplankje!  

Te koop bij Toerisme Bilzen. Fles: 18,50 euro

 

 

 

 

Vivace Pinot Noir heeft de frisse aroma's van aardbeien en rijpe frambozen. Deze wijn is levendig en expressief, licht fris en sappig van smaak. Je herkent tonen van aardbei, kersen en fruitsnoepjes.

Te koop bij Toerisme Bilzen. Fles: 16 euro

 

 

    

 

Andante Chardonnay heeft delicate fruitige aroma's van peer en ananas; met frisse citrustonen. Mondvullend en rond, elegant met delicate zuren.  

 

 

 

 

 

 

Al helemaal aan het wegdromen van een lekker glaasje wijn? Bekijk de website van Montepertini hier.