Ronde van Limburg

Op Pinkstermaandag mag Limburg zich opnieuw opmaken voor z’n enige klassieker op de professionele wielerkalender, De Ronde van Limburg. De organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen (Flanders Classic) is bijzonder trots zijn vleugels nu ook in dé fietsprovincie bij uitstek te spreiden, in een wedstrijd met traditie en sterke renners op de erelijst.

Flanders Classics en vzw ‘Limburg demarreert’ slaan hiervoor de handen in elkaar om de rijke geschiedenis van deze wielerklassieker verder uit te bouwen.

Tussen de startplaats in provinciehoofdstad Hasselt en de finish in de oudste stad van het land, Tongeren, wacht niet alleen een hoogstaande wedstrijd met de nodige hoogtemeters, kasseistroken, en uitdagende beklimmingen. Zo wil de organisatie de Limburgse fruitstreek Haspengeouw met z’n groene en toeristische troeven laten schitteren, in onder andere de twee Rondedorpen: Bilzen en Borgloon.

 

Flanders Classics nv staat samen met vzw Limburg Demarreert in voor de organisatie van de internationale 1.1 wielerwedstrijd ‘De Ronde van Limburg’ Elite Men.

Deze wedstrijd wordt ook rechtstreeks op TV SPORZA.

Prijs

Gratis