In de omgeving

Visit  Haspengouw

Bilzen ligt midden in Haspengouw. Haspengouw verwent al je zintuigen. Het is de regio waar je door de tijd fiets of wandelt. Waar je de zoete smaken vers van de bomen plukt en geniet van culinaire hoogstandjes. 

Meer info

Wandelen in Hoeselt, een aparte beleving


Ontdek ‘Grand Cru’-landschappen met vergezichten en in het seizoen een overweldigende bloesempracht. Wandel door een heuvelachtig landschap met vochtige beekvalleien, holle wegen, langs vijvers of de talloze boomgaarden. Bekijk onderweg de prachtige kastelen of slenter via een voormalige trambedding of idyllisch vlonderpad richting de historische kluis van Vrijhern. Nieuw is het kunstwerk #inconcreto van Frits Jeuris. Je kan dit te voet bereiken.
Je parkeert je auto op de gratis publieke parking van GC Ter kommen. De wandeling tot aan het kunstwerk is volledig bewegwijzerd en is ongeveer 1 km.
Meer info

 

Tongeren, een trip doorheen de tijd


Een trip naar Tongeren, de oudste stad van België, heeft een verrassend eigentijdse charme. Onderweg kom je de ene na de andere historische bezienswaardigheid tegen: van Romeinse stadswallen en middeleeuwse torens tot een gotische basiliek en een bekoorlijk begijnhof. Breng als klap op de vuurpijl een bezoek aan het Gallo-Romeins museum of de kerkschatten in het Teseum.

Nieuw! Beklim de toren van de Basiliek voor een prachtig zicht over de streek.

Meer info

 

Riemst, wijnen en mergel


Riemst verbergt heel wat speciale landschappen! Bovengronds weidse uitzichten, een prachtige natuur en toppers als het Wijnkasteel Genoels-Elderen en De Brug van Vroenhoven. Ondergronds daal je af in een gangen- en grottenstelsel van wel 300 km lang.

Meer info

 

Lanaken: natuur, cultuur en Limburgse gastvrijheid


Groen. Levendig. Bourgondisch. Euregionaal georiënteerd. Dat is Lanaken. De ideale uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf in Limburg. Maar ook een fiets- en wandelparadijs met een mooie combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Hier vind je ook Oud Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen!

Meer info

 

Zutendaal, het groenste snoepje


Als bosrijkste gemeente is de natuur één van de belangrijkste attracties in de gemeente. Je kan er heerlijk ontstressen, uitblazen of gewoon ongedwongen genieten van zuivere lucht, groen, erfgoed ontdekken, rust en stilte. In het Bezoekerscentrum Lieteberg kan je op ontdekkingstocht naar de fascinerende wereld van insecten en een wandeling maken op blote voeten op het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen.

 Meer info

 

Diepenbeek


Diepenbeek biedt je een prachtige natuur waarbij elk natuurgebied zijn charmes heeft. Aan de oever van het Albertkanaal vind je het vertrekpunt van maar liefst 10 wandelingen in het natuurgebied De Maten. Op de grens met Kortessem vind je Nietelbroeken waar je elk voorjaar kan genieten van schitterende voorjaarsplantjes. In De Daute Weyers vertoeft ondermeer de zeldzame boomkikker.

Meer info

 

Sint-Truiden, hoofdstad van Haspengouw


De fruitstad en zesde monumentenstad van Vlaanderen laat je proeven van zijn rijk verleden. De historische binnenstad en omliggende kerkdorpen baden in de mooiste bloesempracht. Laat je beroeren door de mooie landschappen die je door tal van fiets- en wandelroutes kunt ontdekken.

Meer info

 

Genk


Indrukwekkend monumentaal erfgoed met een verrassende nieuwe bestemming ontdekken. Genieten in het groen. Aanschuiven aan tafel met lekkers uit alle windstreken. Flaneren in gezellige winkelstraten. Genk, da’s alle gastvrijheid van Limburg op één plek. Van C-mine tot Bokrijk, van Siciliaanse tomaten tot Belgisch stoofpotje, van liefde voor tradities tot een neus voor nieuwe trends. Kleine wereldstad op mensenmaat, dat is waar Genk voor staat. In Bokrijk kan je ook "Fietsen door het water". (knooppunt 91)


Meer info

 

 

 

© Visit Limburg - David Samyn

 

 

Borgloon, parel met pit


Een gezellig stadje in het hart van de fruitstreek, waar verleden en heden elkaar kruisen, waar kunst en natuur een eenheid vormen, waar een bloesemzee verandert in een fruittuin. Borgloon is het hoogst gelegen historisch stadje van Vlaanderen. Je kan er al wandelend of met de fiets genieten van prachtige panorama’s en het doorkijkkerkje 'Reading between the lines',  het hele jaar door de moeite waard. 

Meer info

© Kristof Vrancken

Maasmechelen


Fiets dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen met "fietsen door de heide". Geniet van dit prachtige uitzicht op een houten fietsbrug van 300 meter lang. (tussen knooppunt 550 en 551)

Meer info

©Visit Limburg - Kurt Vandeweert

Bosland


Fietsen op 10 meter hoogte tussen de boomtoppen? Trek naar "fietsen door de bomen" in Bosland! Beleef de natuur op een heel andere manier op dit bijzondere fietspad van 700 meter lang. (knooppunt 272)

Meer info

© Luc Daelemans