Jazz Bilzen Bier

Jazz Bilzen Bier

De vzw Jazz Bilzen Bierbrouwers brengt elk jaar een bier op de markt dat verwijst naar een artiest die ooit op het legendarische muziekfestival Jazz Bilzen heeft opgetreden. Bedoeling is om in totaal zeventien bieren te bottelen, als eerbetoon aan de zeventien edities (tussen 1965 en 1981) van Jazz Bilzen.

Een overzicht van de Jazz Bilzen Bieren

 • 2023 - the '68: Seven Horses in the Sky

  Een bier dat verwijst naar The Pebbels. De dag voor Jazz Bilzen schreven ze hun hit Seven Horses in The Sky. Een dag later speelden ze het nummer voor het eerst voor publiek op de Borreberg.  Nu wordt deze smaakmaker uitgebracht als een blond bier van 7,2%. Te koop bij toerisme Bilzen voor 2 euro per flesje. 

 • 2022 - the '67:  A whiter Shade of Pale Een blond bier dat verwijst naar de grootste hit van Procol Harum, in  1967 de headliner van Jazz Bilzen. De titel van die megahit werd samen met het Jazz Bilzen ‘trompetje’ verwerkt in het design van het bieretiket. (niet meer verkrijgbaar)
 • 2020 - the '66: Roland - niet meer verkrijgbaar
  Donker bier met een alcoholgehalte van 7,5% met een karameltoets. (niet meer verkrijgbaar)     
 • 2019 - the '65: Drunken Sailor - niet meer verkrijgbaar
  Blond trippel bier met een alcoholgehalte van 7,5 % en met een licht fruitige smaak.
  (niet meer verkrijgbaar)
 • 2018 - Jazz Bilzen The Ledgend - niet meer verkrijgbaar
  Dit fruitig bier met pit is een ode aan pioniers. Het goudblonde bier van hoge gisting bedraagt een alcoholpercentage van 6%.
  (niet meer verkrijgbaar)