Munsterbos

Dit gebied op de grens van de Hoge Kempen en Haspengouw omvat een gevarieerd landschap dat het beste van twee werelden combineert.

Het wandelgebied is vernoemd naar het natuurgebied Munsterbos, maar het omvat ook andere natuurgebieden zoals De Hoefaert, Bonijtersbos, het domeinbos Groenendaal of de mysterieuze burchtruïne van Jonckholt.


Het Munsterbos
Venster op Nationaal Park Hoge Kempen

Tijdens jouw tocht door het eeuwenoude eikenbos het Munsterbos wandel je op de grens tussen Kempen en Haspengouw. Je ontdekt er stukjes heidelandschap die in Haspengouw nergens anders meer voorkomen.

Een zestal beken doorsnijdt het natuurgebied van 400 hectare. Blikvanger is het eeuwenoude vijvergebied en de moderne uitkijktoren om de zeldzame water- en moerasvogels te observeren.

 

Vertrek wandelingen: parking Munsterbilzen dorp (kruising Appelboomgaardstraat & Abdijstraat), Parking Munsterbilzen Taunusweg, Hoelbeek Kerk of Hoefaert.

Afstanden: 4 km (groen) - 4,8 km (blauw) - 6,1 km ( rood) - 9 km (geel) - 13 km (oranje) - 18 km (paars)

Wandelkaart: 2,50 euro

Wil je eropuit trekken met jouw eigen 'bubbel' en een privé-ranger? Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kan jij jezelf onzichtbaar maken in het bos? Ben je niet vies van wat zand tussen je tenen? 
Tijdens deze trip kan je naar hartenlust spelen en speuren op verborgen plekjes in het Nationaal Park. De Ranger zorgt dat je veilig en gezond terug naar huis kan keren.