Munsterbos

Het Munsterbos
Venster op Nationaal Park Hoge Kempen

OPGELET! De wandelingen van het Munsterbos worden vernieuwd en opgenomen in het wandelroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen. Van februari t.e.m. mei worden de wandelroutes op terrein worden aangepast. Tijdens deze omvorming zullen de wandelingen tijdelijk onderbroken zijn. 

Liever geen hinder onderweg? TIP: de groene en blauwe wandeling vertrekkende vanaf Hoelbeek (Hoelbeekstraat 90, Bilzen) blijven behouden! Deze wandelingen blijven dus toegankelijk.

Groene Wandeling (4,9km)

Blauwe Wandeling (5,9km)

Tijdens jouw tocht door het eeuwenoude eikenbos het Munsterbos wandel je op de grens tussen Kempen en Haspengouw. Je ontdekt er stukjes heidelandschap die in Haspengouw nergens anders meer voorkomen.

Een zestal beken doorsnijdt het natuurgebied van 400 hectare. Blikvanger is het eeuwenoude vijvergebied en de moderne uitkijktoren om de zeldzame water- en moerasvogels te observeren.

Vertrek wandelingen: Leroyplein Munsterbilzen

 

Wil je eropuit trekken met jouw eigen 'bubbel' en een privé-ranger? Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kan jij jezelf onzichtbaar maken in het bos? Ben je niet vies van wat zand tussen je tenen? 
Tijdens deze trip kan je naar hartenlust spelen en speuren op verborgen plekjes in het Nationaal Park. De Ranger zorgt dat je veilig en gezond terug naar huis kan keren.