Parkeren in Bilzen-centrum

Parkeren in Bilzen-centrum

In Bilzen-centrum heb je geen last van parkeerstress.  Je hebt verschillende mogelijkheden:

1. Je parkeert op korte wandelafstand van de handelszaken. De eerste twee uren (met gebruik van blauwe schijf) zijn volledig gratis

2. Je parkeert in één van de ondergrondse centrumparkings nl. in 'De Klokke' (150 plaatsen) of in 'De Commanderie' (71 plaatsen). Ook in deze ondergrondse parkeergarages  parkeer je de eerste twee uren gratis. Vanaf het derde uur betaal je er 2 euro. Op zon- en feestdagen betaal je slechts 0,50 euro per uur met een maximum van 2,50 euro, ongeacht het aantal uren.

3. Je parkeert 30 minuten gratis via het systeem 'kortparkeren'. Deze parkeerplaatsen zijn bedoelt voor de snelle boodschap: even naar de bakker, naar de bank of naar de slager. Het kortparkerensysteem werkt met een meter. Het leggen van een parkeerschijf is niet nodig. Op deze 32 plaatsen in Bilzen-centrum kan je kortparkeren:

  • In de Genutstraat: ter hoogte van bloemenwinkel Janelke (4), tegenover BNP Paribas Fortis (2) en tegenover Brasserie De Schenker (2)
  • Op de Klokkestraat: ter hoogte van bakkerij Briers (2)
  • Op de Onze Lieve Vrouwstraat: ter hoogte van bakkerij Vangrootloon (3)
  • Op de mark: tegenover Foto Mabo en ING (4) en achter de kerk (2)
  • Op het Camille Huysmansplein (2)
  • Op de Brugstraat: ter hoogte van broodjesbar JeJo (2) en vredegerecht (2)
  • Op de Zeepstraat, ter hoogte van het station (2)

4. Gratis langparkeren kan op wandelafstand van het centrum o.a. aan Vrijetijdssite De Kimpel of op parking 'Schureveld'.

Laadpalen voor elektrische voertuigen in Bilzen-centrum
Je vindt elektrische laadpalen op de parking aan de Eikenlaan (kant Wijsstraat), op de parking aan het centraal station en op het Broederschoolplein in Bilzen-centrum. 

Parkeeroverzicht Bilzen-centrum