Streekbieren

Toetëlèr
De bieren van Den Toetëlèr worden gebrouwen door brouwmeester Luc in zijn zelfgebouwde brouwerij in buurgemeente Hoeselt. Met passie voor het vak en de nodige zorg worden Vlierbloesems verwerkt in dit karaktervolle bier.


Toetëlèr blond 33cl: 1,60 euro
Toetëlèr amber 33cl: 1,60 euro

Bloesemkriek
Dit bier wordt gebrouwen in de ambachtelijke brouwerij Kerkom, gelegen in het kastelendorpje Kerkom langs een wandelroute en het fietsroutenetwerk. In het café anno 1900, op de gezellige binnenkoer of in het vernieuwde koetshuis kan je genieten van een fris glas.

Bloesemkriek 33cl: 1,70 euro

 

 

Fump 
Fump is een blonde tripel van 8 procent, een zacht biertje qua smaak maar het heeft wel een hoger alcoholpercentage. Fump heeft een eigen recept met Belgische hop maar zonder toevoeging van kruiden. Het bier is bedacht door de bieradviseur uit Diepenbeek maar wordt gebrouwen bij brouwerij Den Toetëlèr.

Fump 33cl: 1,80 euro

Tripel K

Tripel K blond is een goudkleurig bier met een zachte zoete toets, bittere nasmaak en een volle schuimkraag. In Tripel K donker vind je complexe toetsen terug van gebrande koffie, chocolade, karamel en banaan.

Flesje 33cl: 1,80 euro

 

Brokkeljon 

Brokkeljon is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,4% en valt onder de categorie Indian Pale Ale. (IPA) Het bier heeft een hoppig en fruitig smaakpallet met geurtoesten van perzik. De naam verwijst naar een afvalproduct, namelijk steenpuin, dat als basislaag wordt gebruikt voor de aanleg van een nieuwe weg. Een weg die mensen verbindt en de start is van een nieuw avontuur.

Flesje 33cl: 2 euro