Bloesems

Bloesemprogramma 2024

Welkom in Bilzen, waar de lente de stad betovert met de grootste aaneengesloten openbare hoogstamboomgaard van de Lage Landen! In het voorjaar wordt het landschap omgetoverd tot een zee van bloesems, waardoor je je onder een eindeloos bloesemdak waant. Bilzen vierde deze bloei in Haspengouw met een scala aan betoverende activiteiten.

Hoogtepunten

Het eerste gezamenlijke bloesemprogramma met Hoeselt was een schot in de roos!

Met ruim 3.000 enthousiaste deelnemers bleek de derde editie van het bloesemfestival ‘Lumineus’ een voltreffer. Van eind maart tot midden mei werden maar liefst 30 bloesemactiviteiten georganiseerd. Ondanks het wisselvallige weer trok dit programma een massa volk aan.

Deelnemers aan de verschillende bloesemwandelingen verdubbelden dit jaar, net als het aantal bezoekers op het bloesemfestival ‘Lumineus’ en het uitverkochte Dauwconcert van Gabriel Rios.

Ook de slotactiviteit Bloesemmagie was een groot succes, met 750 deelnemers.

Boost voor het verblijfstoerisme

De logies waren lovend met een bezettingsgraad van 100% in de weekenden en 85% door de week. Zo zorgde het bloesemseizoen in Bilzen-Hoeselt voor bijna 20.000 verblijfstoeristen.

Bilzen draait om jou!

OvernachtenEten en drinkenZien en doen

Stel je een stad voor die bruist van het goeie leven, omringd door de natuur en vol van mogelijkheden voor iedereen. Zo'n stad is Bilzen. Van kleine fijne ontdekkingen tot grootse avonturen, hier beleef je de zomer op zijn best!

Bekijk het zomerprogramma!