Bilzen bloeit

Bloesemprogramma 2024

Welkom in Bilzen, waar de lente de stad betovert met de grootste aaneengesloten openbare hoogstamboomgaard van de Lage Landen! In het voorjaar wordt het landschap omgetoverd tot een zee van bloesems, waardoor je je onder een eindeloos bloesemdak waant. Bilzen viert deze bloei in Haspengouw met een scala aan betoverende activiteiten.

Genieten met al je zintuigen

Een sfeervol vlonderpad nodigt uit tot het verorberen van een streekproductenpicknick. De geur van bloesems volledig tot je nemen? Ga mee op een boeiende bloesemwandeling met een gids, een zintuigenwandeling of ga helemaal op in de natuur tijdens de meditatiewandeling.

De kleinsten gaan mee op pad tijdens de begeleide kleuterbloesemwandeling.

 

Kies je tempo

Ontdek het landschap op je eigen manier: glij geruisloos door de bloesemzee in een elektrisch ‘groen’ wagentje of scheur rond op een coole ZOEF-step. Als je liever op een ontspannen tempo geniet, kies dan voor een bloesemroute met de fiets en volg de fietskaart 'Tussen bloesems en fruit' doorheen Haspengouw of sluit je aan bij een van de fietstochten met gids. 

 

Bloesems voor iedereen

Deze lente zorgen we er voor dat echt iedereen kan meegenieten van de bloesempracht. Op een aangepaste fietstocht neemt onze gids mindermobiele bezoekers mee op pad. Huur je duofiets, driewielfiets of rolstoelplateaufiets bij Fietsfabriek 3740. Genieten van een picknick tussen de bomen doe je op het vlonderpad in Alden Biesen. De picknicktafels zijn op maat gemaakt voor rolstoelgebruikers. Tip: de zintuigenwandeling is zeker een aanrader voor slechtzienden!

 

Hoogtepunten

De komst van de bloesems wordt in Bilzen volop gevierd met het bloesemfestival ‘Lumineus’. Het hoogtepunt van dit jaar is het dauwconcert van Gabriel Rios met uitzicht op de betoverende boomgaarden. In buurgemeente Hoeselt is de bloesemwandeling ‘Bloesemmagie’ de topper van dit jaar.

Op zoek naar dat tikkeltje meer in Bilzen?

OvernachtenEten en drinkenZien en doen

Welkom in Bilzen, waar de lente de stad betovert met de grootste openbare hoogstamboomgaard van West-Europa! In het voorjaar wordt het landschap omgetoverd tot een zee van bloesems, waardoor je je onder een eindeloos bloesemdak waant. Bilzen viert de bloei met een scala aan betoverende activiteiten in en rond Alden Biesen.

Bekijk het e-zine